Да, это творение даже перевести успели
вот и хорошо,я к нему уже собиралась
Межнациональное общение / International communication |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Межнациональное общение / International communication » Политика » Media - Szum informacyjny po wypadku samolotu prezydenckiego
Да, это творение даже перевести успели
вот и хорошо,я к нему уже собиралась
перевести успели
Да там целое собрание стихотворчества.
...
Народный избранник Качиньский наш Лев
Увидел последним, покуда был жив -
В простом зипуне и в онучах, мужик:
С ухмылкой кривой под седыми усами,
Бредёт впереди самолёта Сусанин.
Оглянется дико в кромешном тумане –
И манит, и манит, и манит, и манит…
Спасибо Колдунье.
W miarę ciekawa dyskusja pod artykułem Janiny Paradowskiej w Polityce. Trwa. Własnie próbuję coś napisać jak już się obudziłem tak wcześnie
Aha, Indoorze, гляжу, ты там многократно отметился.
Aha, Indoorze, гляжу, ты там многократно отметился.
Tak. Jeszcze kilka tekstów (ze dwa może trzy) chcę tam wstawić, jeśli jeszcze ktoś tam będzie coś pisać.
Jeszcze kilka tekstów (ze dwa może trzy) chcę tam wstawić, jeśli jeszcze ktoś tam będzie coś pisać.
Так их! Так!!!
Немножко Латковского: Польский эксперт назвал три причины крушения самолета Качиньского
Немножко Латковского: Польский эксперт назвал три причины крушения самолета Качиньского
каким он может быть экспертом, если даже не знает что ето такое "meaconing"
На вопрос Моники Олейник ответил, что не знает что это такое и не встречался.За википедией зацитирую "Meaconing
Meaconing, zakłócenie i ponowne, opóźnione nadawanie cudzych sygnałów nawigacyjnych prowadzone w celu zmylenia nawigatora wroga. W wyniku takich działań statki powietrzne lub stacje naziemne otrzymują niedokładne wskazania.
Działanie tego typu może spowodować zwabienie ofiary w określone przez radiooperatora miejsce. W taki sposób można spowodować lądowanie samolotu w miejscu zasadzki, zboczenie wrogiego statku z kursu lub zrzucenie bomb nieprzyjaciela w innym, niż planowane przez niego, miejscu."
Затуманенные мозги
Анджей Розенек, "NIE"
Анджей Розенек
Ja tam wolę artykuły Agnieszki Wołk-Łaniewskiej i Izy Kosmali.
Ян Энгельгард весьма дельно выступил, как обычно: Туман и вышка на "Северном"
Po raporcie MAK: Premier wraca z urlopu
Rzecznik rządu Paweł Graś poinformował, że premier Donald Tusk wraca do kraju i będzie się konsultował z ministrem Jerzym Millerem.
90% польских СМИ занимается определением величины вины россиян и политическими последствиями опубликованного рапорта.
Но надежда на перемены в системы организации полетов и военной авиации РП есть. Пока. Е. Миллер (министер внутренних дель, председатель польской комиссии) говорит http://www.tvn24.pl/-1,10901,1689251,,, … mosc.html:
- Nie polemizujemy z zarzutami postawionymi przez MAK stronie polskiej. Sami postawilibyśmy te zarzuty - oświadczył Jerzy Miller komentując opublikowany przez Rosję raport ws. katastrofy smoleńskiej. Szef MSWiA zapowiedział, że polski raport będzie dla Polski bardziej surowy, niż ten rosyjski.
- Давайте не будем спорить с обвинениями, предъявленными MAK польской стороне. Мы сами бы поставили эти обвинения, - сказал Ежи Миллер, комментируя рапорт МАК. Глава министерства внутренних дел заявил, что польский рапорт будет для Польши более тяжелым (серьезным), чем российский.
Отредактировано Ju_G (2011-01-13 12:18:26)
Мнение Я. Качинского о рапорте МАК http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,8937 … lski_.html
Ten raport, to kpina z Polski. To Erewań.
Этот рапорт - насмешка над Польшей. Это Ереван [армянское радио].
Отредактировано Ju_G (2011-01-13 13:00:47)
JuG. Sytuacja jest taka: Komisja Millera okazał się jednym wielkim blefem. Całe ich uwagi do raportu MAKa są tyle warte co Anodina z nimi robiła. Dołączyć do raportu jako dowód niekompetencji już nie pilotów i głównodowodzącego , ale komisji "wyjaśniającej" przyczyny.
Wykłócanie się o ilość stewardess na pokładzie? Kwestionowanie jakości betonu na pasie startowym i kształtu lampek na lotnisku których załoga nie miała szans zobaczyć? Przecież to jest dziecinada. Poza ilością stewardess i ilością wylatanych godzin całe uwagi to jest próba uczynienia z okoliczności (i to czasami drugorzędnych) - przyczynę.
Podobnie jak utyskiwanie Edmunda Klicha jak to p. Anodina mu kiedyś powiedziała, że Rosja to wielki kraj a Polska to mały kraj i że to nie jest w porządku. Już co prawda Klich nie pamięta kiedy, po co i w jakich okolicznościach Anodina to powiedziała. Jak nie jest w porządku to niech poprowadzi Komisję Millera na Moskwe. Przecież to są po prostu ludzie niepoważni.
"Żądamy powołania komisji międzygalaktycznej do zbadania, czy w wojsku się pije od rana! Bo w Sejmie to pije się na okrągło i tu nie potrzebujemy żadnych komisji.
Ktoś kto twierdzi, że ta katastrofa to wina Rosjan musi być debilem. A katastrofa Casy ? Samolot nowoczesny, naszpikowany elektroniką i bęc...
Wcześniej czy później prawda wyjedzie na jaw panie Jarosławie..."
"Jeśli ktoś oglądał, to podpisuję się pod tym, co powiedział Hypki w "Tak jest" z udziałem "czołowych" (to nie jest komplement) dziennikarzy tvn i tvn24. Powiedział, mi.in. że to nie pogoda była przyczyną, bo pilot wiedział, jakie są warunki atmosferyczne; od początku do końca była to tylko i wyłącznie winna po stronie Polaków. A liczba złamanych procedur jest tak zastraszająca, że na miejscu np. ministra MON-u do ludzi powinien wychodzić tylko z torbą na głowie.
Wstyd!"
"Jeżeli wszystkie uwagi Milera do propozycji raportu MAK są na poziomie tej, że Błasik nie był pijany to się nie dziwię, że strona rosyjska uwzględniła ich tylko 20%"
"Miller jak zwykle mataczy i probuje klamliwie uprawiac propagande odwracania obrazu prawdy. Nikt Kaczego pajaca tam nie zapraszal ! To kaczy pajac sam chcial tam leciec z wlasnej inicjatywy !
Teraz zacznie sie w Polsce mataczenie, manipulacje i uprawianie typowej agenturalne propagandy ale i tak swiat doskonale wie co to jest Polska, jaki to burdel i kim naprawde byl Kaczy pajac.
Dochodzenie bylo prowadzone na wniosek rzadu Rosji i Polski i prowadzila ja komisja d/s lotnictwa, ktora podlega miedzynarodowej organizacji lotnictwa a nie rzadowi rosyjskiemu. ..."
"kiedyś mnie zgarnęła drogówka miałem 0,6 promila alkoholu tłumaczyłem to stresem - te durnie nie uwierzyły - teraz sie okazuje , że w POLSKIM organizmie PO ŚMIERCI nawet wytwarza się alkohol."
Kilka opinii pod wywiadem z Jerzym Millerem.
Мнение Я. Качинского о рапорте МАК...
Это же мнение невменяемого из параллельного мира Я могу на него смотреть ровно 3 минуты, слушать - 2...
Meaconing, zakłócenie i ponowne, opóźnione nadawanie cudzych sygnałów nawigacyjnych prowadzone w celu zmylenia nawigatora wroga. W wyniku takich działań statki powietrzne lub stacje naziemne otrzymują niedokładne wskazania.
....это что, нас в этом обвиняют?! Новое придумали?! Не буду боьше ничего читать о самолетах- это просто бред.
http://news.rambler.ru/8697787/
Польша взяла на себя ответственность.
Wyjątkowo rozsądny komentarz Lecha Wałęsy:
"Należało zabronić lądować. Jak nie, to strzelać"
"Po tamtej jest tylko jeden błąd: należało zabronić lądować, a jak nie, to strzelać, żeby odstraszyć - powiedział dziennikarzom Lech Wałęsa.
W jego opinii, odpowiedzialność Polaków za katastrofę smoleńską jest ewidentna. - Samolot się spóźnił, chciał nadrobić czas. Nie powinien startować, a w ogóle już lądować. Czego tu jeszcze szukać? - stwierdził b. prezydent."
+10000500!!!!!
Wyjątkowo rozsądny komentarz Lecha Wałęsy:
"Po tamtej jest tylko jeden błąd: należało zabronić lądować, a jak nie, to strzelać, żeby odstraszyć - powiedział dziennikarzom Lech Wałęsa.
не исключительно ....я не удивлён даже . его тоже надо былобы слепаками обстрелять чтоб напугать.Может не стал бы глупостей говорить
Валенса мне все больше нравится. Помудревший
Ролик новостной - мнения о возможных ошибках контролеров
http://www.tvn24.pl/2405488,28377,0,0,1,wideo.html
Płk Latkowski: Dowódca Tu-154 zawiesił się psychicznie, nie słyszał uwag kolegów
Плк. Лятковский: Капитан Ту-154 "завесился" психически, не слышал замечаний коллег.
/.../
Konrad Piasecki: Gdyby pan miał rozłożyć winy, ile byłoby jej po stronie polskiej, a ile po stronie rosyjskiej.
Robert Latkowski: Ja się nad tym już zastanawiałem panie redaktorze. Najpierw myślałem, że tak 50 na 50. Teraz po tych wszystkich danych MAK-u coraz bardziej jestem przekonany teraz, że nie zmniejszyłbym tej odpowiedzialności. Zarówno po naszej stronie 50, jak i po stronie rosyjskiej 50.
/.../
Edmund Klich zostaje na stanowisku
Эдмунд Клих остается на занимаемой должности
Его первый срок полномочий истекает в середине января. Остается ещё на 5 лет.
Najpierw myślałem, że tak 50 na 50. Teraz po tych wszystkich danych MAK-u coraz bardziej jestem przekonany teraz, że nie zmniejszyłbym tej odpowiedzialności. Zarówno po naszej stronie 50, jak i po stronie rosyjskiej 50.
Oni generalnie zachowują się tak jakby ulegli zbiorowemu zatruciu. (małymi niebieskimi grzybami )
Patrz dzisiejszy wywiad z Bogdanem Klichem. Już nawet Monika Olejnik nie wytrzymuje. A ona duzo wytrzymujeB. Klich: błąd leżał po stronie rosyjskiej kontroli lotów
"Jest materiał dowodowy sugerujący sztuczność mgły"
Jak jasno wynika z artykułu dowodem na sztuczność mgły jest brak dowodów na to iż była naturalna.
Prawduś, Ciebie tam na SF ktoś ze 2 dni temu pytał jako kamrata - co z Twoją wersją, której na razie nie chciałeś ujawniać
Вы здесь » Межнациональное общение / International communication » Политика » Media - Szum informacyjny po wypadku samolotu prezydenckiego