diagnoza написал(а):Ja - dla Ciebie - dałam M.Kondrata z kawałem, JuG zamieścił fragment filmu o przywarach wszystkich Polaków - katolików, niekatolików.
Po prostu, do trafnie w tym wątku tematycznym podanego przez Ciebie kawału M.Konrada nijak mi pasuje wskazany fragment filmu.
Gdzie mówi o przywarch w stosunkach damsko-męskich?. Pisałem, że film oglądałem w całości. Bardzo mi się podobał i nie obrażał.
Ale szkoda czasu na nieistotne spory.
Ja na humor K.Konrada odpowiem wybranymi fragmentami z:
http://www.logo24.pl/Logo24/1,86375,585 … biety.html
"Podobno 62 proc. mężczyzn...woli kobiety pewne siebie niż cichutkie i nieśmiałe. Skromność jest nudna, dziewczyny powinny być wyzwolone i świadome ... Jest jednak pewne 'ale?. Jeśli wyzwolona dziewczyna zaczyna dbać wyłącznie o własne przyjemności, jej partner niekoniecznie dostaje to, na czym mu zależy. A przecież byłoby miło, gdyby wyemancypowane panie miały dodatkowo stale ochotę na seks, respektowały męską potrzebę spokoju i radośnie gotowały pyszne jedzenie. Inaczej mówiąc, by, jak to dawniej mówiono, były damami w salonie, dziwkami w sypialni i kucharkami w kuchni.Oczywiście, można by je o to zwyczajnie poprosić, ale istnieje spore ryzyko, że się obrażą. Są jednak nowoczesne, cywilizowane sposoby, aby przerobić partnerkę na ideał kobiety. I jeszcze w dodatku zrobić to tak sprytnie, aby w ogóle nie zauważyła, że jest manipulowana."
"Dziesięciopunktowa instrukcja obsługi kobiecego mózgu...:
1. Pilot do telewizora
Cel: Ma być w twoich rękach.
Metoda: Ostrożne negocjacje prowadzące do kompromisu. Nagłe ruchy mogą wszystko zniszczyć.
...
2. Ochoczy seks
Cel: Powinna częściej mieć ochotę na miłość. Oczywiście z tobą.
Metoda: Łóżko powinno kojarzyć się jej wyłącznie z przyjemnymi doznaniam.
...
3. Cisza i spokój
Cel: Ma nie gadać, kiedy ty chcesz, aby było cicho.
Metoda: Wyłączaj słuchanie.
...
4. Przyszłość
Cel: Ma o niej nie myśleć.
Metoda: Zrób tak, aby czuła się dobrze w czasie teraźniejszym.
...
5. Gotowanie
Cel: Ma gotować chętnie i dobrze.
Metoda: Udawaj, że jej pomagasz.
...
6. Rzeczy niemożliwe
Cel: Ma nie wymagać od ciebie rzeczy niemożliwych.
Metoda: Spełniaj te jej zachcianki, które są możliwe do zrealizowania.
...
7. Erotyczna bielizna
Cel: Powinna nosić podniecające, najlepiej koronkowe koszulki, staniki, majteczki.
Metoda: Poproś ją o to, ale rycersko zaznacz, że decyzja należy do niej.
...
8. Męskie zakupy
Cel: Ma rozumieć potrzebę kupowania narzędzi, elektroniki i gadżetów.
Metoda: Jasny podział domowego budżetu.
...
9. Zazdrość
Cel: Ma nie robić scen.
Metoda: Złośliwie komentujesz braki urody u innych dziewczyn.
...
10. Seks bez zahamowań
Cel: Ma być bezwstydna w łóżku.
Metoda: Eliminujesz wszystko, co sprawia, że czuje się niepewnie.
..."