mogą być niedobory enzymów
Zbadane
Karma specjalistyczna dobra - Royal Canine,
Dziś przyjdzie próbna partia, od dłuższego całe stado objada się suchym Hepatic-em Royal Canin. Dostałem niedawno 12 kg w prezencie. Bardzo ładnie pachnie.
Межнациональное общение / International communication |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Межнациональное общение / International communication » Домашние животные » Наши питомцы!
mogą być niedobory enzymów
Zbadane
Karma specjalistyczna dobra - Royal Canine,
Dziś przyjdzie próbna partia, od dłuższego całe stado objada się suchym Hepatic-em Royal Canin. Dostałem niedawno 12 kg w prezencie. Bardzo ładnie pachnie.
No to wszystko wiesz, jak się okazało. Mam tylko nadzieję, że dawkujesz im tę Royal Canin.
Mówisz, że chorują na różne choroby, a wszystkie jedzą karmę dla tych z chorą wątrobą?..
Mam tylko nadzieję, że dawkujesz im tę Royal Canin.
Mówisz, że chorują na różne choroby, a wszystkie jedzą karmę dla tych z chorą wątrobą?..
Tak. Dawkuję. Małą miseczką plastykową do dużej miseczki plastykowej
No jeden ma krzywą nóżkę, drugi ma implant w biodrze, trzeci jest cukrzykiem, czwarty jest ślepy. Tylko taka mała wredna suczka Zuzka jest zdrowa jak rydz. Wszystkie jedzą karmę dla chorych na wątrobę. Nawet Zuzka. "Jak wszyscy to wszyscy . Babcia tez. "
Żartowniś
Rozweseliło mnie trochę, zwłaszcza podpis:
Слышь, деффки, чо скажу!
zdrowa jak rydz.
Jak kto?
Jak kto?
Гриб такой (не путать с Отцом Rydzyk-oм)
"Как рыба" - по аналогии.
Отредактировано diagnoza (2011-02-23 19:27:28)
Jak kto?
Jak rydz. Tak się mówi.
Inaczej: zdrowa jak Lactarius deliciosus, ale mało kto tak mówi
A to jest rydz. Zdrowy rydz.
Twoje może ładniejsze, ale mój zdrowszy.
Niech Ci będzie
Jak rydz. Tak się mówi.
Первый раз вижу. Рыжики отличаются особенным здоровьем?
Inaczej: zdrowa jak Lactarius deliciosus, ale mało kto tak mówi
Почему это вдруг?
Рыжики отличаются особенным здоровьем?
Na pewno są smaczne, ja też kiedyś zbierałem. Na maśle lub tak na patelni. Świetne. Teraz jest ich mało.
Znalazłem takie informacje na takiej stronie
"Niestety powiedzenie “zdrowy jak rydz” jest lekko przesadzone. Grzyb łatwo ulega zaczerwieniu (robaczywieje) i jest bardzo trudny do transportu w stanie surowym (kruchy i wrażliwy na uszkodzenia). W pobliżu terenów zamieszkałych coraz rzadszy"
To ostatnie się zgadza.
niech wet też zwróci uwagę
Jak to Google z polskiego na polski tłumaczy "Niech zwróci uwagę na mokro ... " Powiem jej.
Karma specjalistyczna dobra - Royal Canine, co prawda, droga zaraza
Więc poza suchą karmą Royal Canine (którą jak się okazuje jedzą wszystkie, poza Cezarem, bo mu nie smakuje)
zdobyłem (no szczerze mówiąc to żona poszła do hurtowni i kupiła, bo jej po drodze )
po jednej puszce ok. 400g
Trovet Hepatic HLD
HILL'S PD l/d
to pierwsze mu smakuje, drugie próbuję koło południa. Jedna puszka niecałe 10 zł (w hurtowni po cenach hurtowych), tanie nie jest ale idzie wytrzymać.
Jak to Google z polskiego na polski tłumaczy
Зачем ты это делаешь? Я по-венгерски не умею... "поджелудочная железа" это называется. Или ты шутил? У меня что-то с восприятием случилось ...
Aaaa, i ta karma mokra Trovet Hepatic HLD w wysyłkowym może być po 9.zł, jeśli zamówienie wynosi powyżej 120 (12 puszek = 117 zł. + jakiś smakołyk - i nie płacisz za przesyłkę... i nóg nie męczysz)
diagnoza, посоветуй хороший зоомагазин в нете.
Есть корм для кошек из Indoora - Royal Canin Dog Mini Indoor http://animalia.pl/produkt,6651,58,Roya … ndoor.html И где они столько Indoor-ов берут?
Отредактировано Ju_G (2011-02-24 19:45:59)
посоветуй хороший зоомагазин в нете.
Był ten - nie wiem jak teraz
http://sklep.zoologic.pl/product_info.p … dc02c14e2b
Trovet Hepatic HLD w wysyłkowym może być po 9.zł, jeśli zamówienie wynosi powyżej 120 (12 puszek = 117 zł. + jakiś smakołyk - i nie płacisz za przesyłkę... i nóg nie męczysz)
W hurcie w końcu dali za 7.70 za puszkę. Nie chcę być bezczelny i napisać, że to moja żona nogę męczy, ale jej jest po drodze.
W sprawie Cezarka (bo Nefer się pytała) tutaj, żeby wszystkich nie zanudzać w głównym temacie.
Jest po pierwszej serii antybiotyków, ścisła dieta (wsuwa te HILL'S dla wątrobowców) i dostał taki specjalny zastrzyk do regeneracji wątroby:
Po pierwszym zastrzyku inny pies: wesolutki, biega, szczeka i robi wrażenie jakby był zdrowy jak nigdy
Przed chwilą dostał drugi zastrzyk.
Zobaczymy czy to chwilowa poprawa, czy też diagnoza stawiona przez weterynarza była niesłuszna. Twierdził, że takie złe wyniki daje tylko zaawansowany rak wątroby. Za tydzień kontrolne badania. Okaże się.
Hello!
Po pierwszym zastrzyku inny pies: wesolutki, biega, szczeka i robi wrażenie jakby był zdrowy jak nigdy http://i.smiles2k.net/aiwan_smiles/good.gif
Przed chwilą dostał drugi zastrzyk.
Я очень рада за тебя и твои достижения в лечении собак...ты просто молодец..самоотверженный как наши остальные друзья здесь...все душу за своих животных отдают..
Правдочка, а почему тебе не сделать Цезарика аватаром?
Правдочка, а почему тебе не сделать Цезарика аватаром?
Потому что Цезары моя противоположность. Он и кастрат и гомосек(веселый евнух?) и флегматичный.
и укусы.
Потому что Цезары моя противоположность. Он и кастрат и гомосек(веселый евнух?) и флегматичный.и укусы.
Ну, и пусть. Главное, чтобы жив-здоров был!
...кстати...именно поведение животных навело меня на мысль, что гомосексуальность наверное все-таки дана по рождению...так выходит... Не во всех случаях, но часто...
Я очень рада что Правда не голубой...потому что с ними сложно общаться..не подпускают к себе... почти открыто презирают женщин (те что мужскую роль играют)...как-то трудно общаться с человеком, если он тебя презирает
Отредактировано Nefer (2011-03-01 02:27:28)
Я очень рада что Правда не голубой...
Конечно, я также рад, моя жена также рада (Я спросил на всякий случай).. Меня окружают только же радость.
Конечно, я также рад, моя жена также рада (Я спросил на всякий случай)
.
Отредактировано Kotofan (2011-03-19 04:18:52)
Вы здесь » Межнациональное общение / International communication » Домашние животные » Наши питомцы!