LECH написал(а):
( w Polsce ~750 Euro?
средняя такая действительно ...но на самом деле большинство народа ближе к 10 раз меньше
Межнациональное общение / International communication |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Межнациональное общение / International communication » Беседка-болталка » Беседка-болталка/Altanka do gadania/International chatter pavillion-50
LECH написал(а):
( w Polsce ~750 Euro?
средняя такая действительно ...но на самом деле большинство народа ближе к 10 раз меньше
большинство народа ближе к 10 раз меньше
просто да
10 раз меньше
Podobnie jak w Rosji - Moskwa a za...pie.
Славик, у нас тоже многие дровами топятся - не все же в Риге живут.
А с дровами http://rus.delfi.lv/news/daily/business … d=35457519
зимой мой котёл где то 400-500 м^ сожрёт но если будет холодно там автоматика пламя регулирует к заданной может быть и больше.....могу ему задать +4 и греться тёплыми мыслями про лето или про друзьей .Но с ними то по разному бывает ...умеют и забанить или газ как колбасу отрезать
Coś za coś. Taniej w "segmencie" - szczególnie środkowym
szakal написал(а):
зимой мой котёл где то 400-500 м^ сожрёт но если будет холодно там автоматика пламя регулирует к заданной может быть и больше.....могу ему задать +4 и греться тёплыми мыслями про лето или про друзьей .Но с ними то по разному бывает ...умеют и забанить или газ как колбасу отрезать
Coś za coś. Taniej w "segmencie" - szczególnie środkowym http://i.smiles2k.net/aiwan_smiles/crazy.gif
ну да если у тебя две тёпленькие соседки ....так можно жить ...зима не страшна
Добрый вечер!
две тёпленькие соседки
... ale niestety z "zimnymi draniami" - egoistami.
Репейчик
Отредактировано Ewa (2010-11-30 16:18:10)
Repey
Добрый вечер!http://i.smiles2k.net/nations_smiles/3dflagsdotcom_russi_2faws.gif
еще не вечер
сейчас - это 86 евро
Славик, это ты за газ столько в месяц платишь?
еще не вечер
Это у вас, а у нас 19.24
Там на 5-ой странице diagnoza такие валеночки показала, прелесть! Представляю, сколько они стоят.
Славик, это ты за газ столько в месяц платишь?
это при газовом отоплении. уточнил, чуть меньше - 3,07р/куб, 700-1000 кубов в месяц зимой.
зарплата как у кого....есть такие которые спят на деньгах и есть такие которые спать не могут думая откуда их взять
У нас точно также.
У нас точно также.
Почти во всем мире так.
интересно, а сколько у вас газ стоит для конечного потребителя?
Inny końcowy odbiorca (ja)
mieszkanie w blokach 52m^2 (właśnie odebrałem rozliczenie w administracji)
koszty ogółem (bez energii elektrycznej) 499,00 zł miesięcznie
w tym za gaz 13,60 zł miesięcznie
Gaz liczą jako 2*6,80 dwie osoby, psy się nie liczą. Ani to, że u mnie zwykle tylko zona gotuje (tłumaczyłem im, ale nie słuchali)
dla porównania w tym samym rozliczeniu
wywóz śmieci (tez na dwie osoby) 19,80 zł
woda zimna109,00zł
duża telepizza Margarita (to już nie jest w czynszu, ale właśnie zamówiłem) 19,99 zł.
koszty ogółem (bez energii elektrycznej) 499,00 zł miesięcznie
ale z ogrzewaniem centralnym ???
w tym za gaz 13,60 zł miesięcznie
a to za co ???
Tak . Z ogrzewaniem centralnym.
Nie bardzo rozumiem, bo pozycje są takie:
opłata stała CO+CW (aha centralne = woda) 42,90 zzł
opłata zmienna CO 83,95 zł
Podgrzanie wody 58,00 zł.
Może można zamówić ogrzewanie zimną woda. Zima do 0 stopni? Nie widziałem takiej opcji.
a to za co ???
Myślę, że za gaz w kuchence (4 palniki + piecyk, ale piecyk jest elektryczny)
Podgrzanie wody 58,00 zł.
to masz ciepłą wodę "z miasta" ???
ja bez centralnego płacę 280 zł + ogrzewanie 350 zł = 630 zł w starym budownictwie,(bez opłaty za gaz i prąd)
Myślę, że za gaz w kuchence
ale za to masz osobny rachunek???
Nie. To jest w czynszu. Woda tez. Ciepła i zimna. Na wodę są liczniki w mieszkaniach (osobno na ciepłą osobno na zimną wode) ale na gaz nie ma. Jest ryczałt.
Aha. Już rozumiem. Jest pozycja "woda do podgrzania" 22,08 zł i jest "pogrzanie wody" 58,00 zł . Tylko nie są obok siebie.
ale na gaz nie ma. Jest ryczałt.
z tym się nie spotkałam,ja za gaz płacę osobno
Ааааа.....
Ааааа.....
что etoooooooo
Inny końcowy odbiorca (ja)
запутаная система отъема денег у населения
Ewa написал(а):
Nie. To jest w czynszu. Woda tez. Ciepła i zimna. Na wodę są liczniki w mieszkaniach (osobno na ciepłą osobno na zimną wode) ale na gaz nie ma. Jest ryczałt.
Aha. Już rozumiem. Jest pozycja "woda do podgrzania" 22,08 zł i jest "pogrzanie wody" 58,00 zł . Tylko nie są obok siebie.
bo za gaz jeśli jest jak i za prąd pewnie rozliczasz się osobnym rachunkiem z gazownią i elektrownią
Вы здесь » Межнациональное общение / International communication » Беседка-болталка » Беседка-болталка/Altanka do gadania/International chatter pavillion-50