правда Indoor
Czy jest w Lipecku schronisko dla bezdomnych zwierząt?
Nie.
Межнациональное общение / International communication |
Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.
Вы здесь » Межнациональное общение / International communication » Беседка-болталка » Беседка-болталка/Altanka do gadania/International chatter pavillion-18
правда Indoor
Czy jest w Lipecku schronisko dla bezdomnych zwierząt?
Nie.
не поняла (
Nie szkodzi. Podczas gry w brydża lub w poker się licytuje. Kto stawia więcej. Mało ważne.
Ty podałaś Ky, Ewa kuku, na to ja kykyky.
Nie.
To co robią jak jakiś pies się zabłąka ?
na to ja kykyky.
a ja kukuryku i kto debeściakiem się okazał
i kto debeściakiem
no dobrze. jesteś debeściak. I tak Рутa poszła.
W Łodzi jest schronisko na 250 psów, mieszka 600. Okropne miejsce,
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/
W Łodzi jest schronisko na 250 psów, mieszka 600. Okropne miejsce,
obok mojego miasta w Bielsku- Białej też jest schronisko dla zwierząt. Chwała Bogu nowe. Mam tam 2 adoptowane koty
Mam tam 2 adoptowane koty
Nie rozumiem. Masz tam czy adoptowane?
Aha! Taka "wirtualna adopcja"?
Aha! Taka "wirtualna adopcja"?
dokladnie,mam straszną alergię na sierść zwierzaków,nabytą zresztą
miałam w domu :kota,chomika,królika,psa
ale teraz niestety nie mogę mieć i bardzo mi z tego powodu przykro
правда Indoor ,
To co robią jak jakiś pies się zabłąka ?
Что делают с бродячими, да? Не поняла вопрос
Tak. Что делают с бродячими. Albo jak właściciel umrze na przykład.
правда Indoor, бездомных кошек или собак кто-нибудь забирает себе домой, или животные живут во дворе, им выносят остатки еды. Иногда отвозят родственникам в деревню. У меня такое впечатление, что собак отстреливают: их не много, если бы никто не стрелял, то собаки стаями бы бегали по улице. Если хозяин умирает, родственники стараются пристроить.
Сегодня в Дуйсбурге с самого утра празднуют LOVE PARADE. В довольно маленький город приехало 1,4 миллиона людей. В 17.45 вспыхнула масовая паника. Пока известно, что 15 человек погибло, 45 тяжело раненых и более 100 раненых. Организаторы боются прекратить парад, чтобы паника не повторилась. Массы, стоящие впереди ни об чем не знают и празднуют дальше. Ужас какой-то!
ето имеет какую то связь с праздником ВМФ???надо выводы делать чтоб не прекращчать и паники не делать
Что случилось? Все молчат... Паника передалась? или все ушли в море?
Все молчат...
мы здесь
бездомных кошек или собак кто-нибудь забирает себе домой
U nas problem polega na tym, że ludzie trzymają psy a później wyjeżdżając na przykład na wakacje wyrzucają z samochodu albo przywiązują w lesie do drzewa. Dużo ludzi trzyma psy w domu, dużo błąka się po mieście. To znaczy nie błąka się, bo jak ktoś zadzwoni do tego schroniska, to przyjeżdża ktoś i zabiera. Ale ja ciągle widzę kilka psów
które chodzą sobie tygodniami. Czasami duże i groźne nawet. Jak są agresywne to dzwonię do schroniska.
Что случилось? Все молчат... Паника передалась? или все ушли в море?
Ja piszę swój monolog na temat bluesa, Myszka tańcuje klasycznie.
Myszka tańcuje klasycznie.
nie tylko Myszka
nie tylko Myszka
Szakal też tańcuje, czasami Ty też, póki nie zacząłem tego bluesa pisać to ja też.
правда Indoor, политика нашего городского правительства:
бродячих собак отлавливают и стерилизуют, потом частично забирают в приюты (их много, но животных ещё больше, к сожалению), а частично выпускают там, где отловили.
То есть, у нас считается, что главное---не допустить стихийного размножения.
Cейчас стало модно брать не породистую собаку, а собаку из приюта.
pembrok, в Петербурге так, в Москве, а в Липецке нет приютов. Нет приютов и в Орле. Насчёт стерилизации бродячих животных не знаю.
Cейчас стало модно брать не породистую собаку, а собаку из приюта
Co do sterylizacji to się zgadza. Tu Urząd Miasta organizuje taką coroczną akcję darmowej sterylizacji również dla zwierząt w domach. Jest to dosyć kosztowna sprawa, więc ludzie często korzystają.
Tutaj też biorą ze schroniska, ale więcej przybywa niż ubywa.
а частично выпускают там, где отловили.
To ciekawe. Błąka się po osiedlu mieszkaniowym i wypuszczają go tam z powrotem?
Jest to dosyć kosztowna sprawa, więc ludzie często korzystają.
60 - 80 złotych to wielki koszt? nie żartuj
Вспомнила, что люди жаловались на стаю бездомных собак в парке. Скорее всего, жителям надоест эта угроза, и собакинов просто отловят и усыпят (
Рута! Tu niedaleko jest "bunkier". To znaczy chyba miał być to dom, ale skończyli tylko piwnice. Tam stoi w środku jakiś transformator chyba. I mieszka 12 kotów Trzy panie chodzą opiekują się nimi. Są sterylizowane, ale dziś widziałem jedną jak wyprowadzała młode swoje.
60 - 80 złotych to wielki koszt? nie żartuj
W Łodzi to i 300 zł kosztuje. Dla niektórych to wielki koszt, a w każdym razie znaczący.
300 zł kosztuje.
nie żartuj to i NFZ-privet wszedł do weterynarii ???
u nas czasem robią to nawet za darmo
на стаю
Ja też bym narzekał. Już para może być groźna. Ja często widzę, jak jest sam to zwykle tupię i odchodzi. Jak są już dwa, to one tupią i ja odchodzę.
To ciekawe. Błąka się po osiedlu mieszkaniowym i wypuszczają go tam z powrotem?
Да. Потому что считается, что животные в городе были, есть и будут, они даже нужны в экосистеме города, главное, чтобы не росло их количество.
Вот, Стёпушка, посмотри:
http://pesikot.org/
Люди сами организуют лечение (собирают деньги) и потом пристраивают, все животные проходят стерилизацию перед пристройством.
У нас аналогичный форум "Потеряшка", слава Богу, что у нас бездомных животных в разы меньше, чем в Москве (власти истребили в 2003-м году перед 300-летием Петербурга, не знаю, на горе ли, на радость ли, но истребили многих).
Отредактировано pembrok (2010-07-25 01:04:47)
u nas czasem robią to nawet za darmo
Jak ktoś lubi Mnie taka dziewczyna dzisiaj się pytała, czy nie mogę Jej załatwić sterylizację psa w schronisku, bo wet bierze 300 złotych a Urząd Miasta refunduje teraz tylko kotom. Dlatego jestem taki specjalista od kosztów.
Jak ktoś lubi
ale tu nie chodzi o lubi czy nie , tu chodzi o to czy ktoś poradzi sobie z młodymi
Вы здесь » Межнациональное общение / International communication » Беседка-болталка » Беседка-болталка/Altanka do gadania/International chatter pavillion-18