очень интересные и важные доказательства по етому неsчастному случаю находятся именно там в контроле полётами....но ето пока совершенно секретно
В Смоленске упал самолет
Сообщений 901 страница 930 из 1000
Поделиться9022010-09-24 23:16:11
ble ble
Ostatni argument
Поделиться9032010-09-24 23:31:12
но ето пока совершенно секретно
Только читатели Niezależnej этот секрет знают. Может поделишься секретом, как можно было из будки контролеров все приборы Ту и мозги пилотов отключить?
Отредактировано Ju_G (2010-09-24 23:32:09)
Поделиться9042010-09-24 23:41:08
http://i.smiles2k.net/aiwan_smiles/sad.gif Только читатели Niezależnej этот секрет знают.http://i.smiles2k.net/aiwan_smiles/ph34r.gif Может поделишься секретом, как можно было из будки контролеров все приборы Ту и мозги пилотов отключить?
у меня секретов нет.......а есть у тех которые должны это выяснить .....в том и проблема.....
Поделиться9052010-09-24 23:46:02
szakal
у меня секретов нет.......а есть у тех которые должны это выяснить .....в том и проблема...
Как следствие:
Те, кому есть, что сказать, пока что молчат. Говорят те, кому сказать нечего. Да, проблема.
Поделиться9062010-09-25 04:23:32
Все давно у же выяснили, но Шакалу это не нравится, так как вина лежит на Польше.
Надо што бы вина лешала на России, и пока не будет такого заключения все другие заключения будут неправильные для Шакала.
Вот как то так)))
Зы. причина в экипаже, экипаж готовили поляки, никаких внешних причин для падения самолета нет.
Т.е. ваще нет никаких внешних причин ИМХО.
Поделиться9072010-09-25 05:25:04
"отходим", а не "подходим"?
Ju-G!
Już się pytałem, ale nikt nie odpowiedział.
Sprawa "odchodzimy" - "podchodzimy" jest fundamentalna.
Na podstawie tego jednego słowa (" odchodzimy" ) było budowanych cały szereg teorii dotyczące winy samolotu czy też lotniska.
Czy kiedykolwiek na forum smoleńskim, na którym Ty przebywasz lub gdziekolwiek indziej ta sprawa (że II pilot powiedział "podchodzimy" ) była podnoszona?
I konsekwencja wypowiedzi takiego zdania? Bo - przypominam - na forum smoleńskim kiedyś ja za tym bardzo mocno gardłowałem.
A wylano tony tuszu podczas budowania teorii, że załoga zamierzała odejść a drugi krąg albo gdzieś odlecieć, ale nie mógł.
Okazuje się, że wychodzi na moje w absolutnie podstawowej kwestii - a nie że nikt tego nie wykorzystuje w celach marketingowych, ale nawet nie zauważa
Na stronie 3. tego tematu wyjaśniam cały przebieg katastrofy w oparciu o właściwie interpretowane wypowiedzi , portret psychologiczny załogi i Prezydenta. W takim sensie, że katastrofa ta jest prostą konsekwencją polityki ostatnich 20 lat w wykonaniu elit postsolidarnościowych i właściwie był nieuchronny.
Niestety nie udało mi się wyjaśnić z Leonowem nawet pierwszej tych kilku wątpliwości dotyczącej pilotażu, awioniki i samolotu więc nie pociągnąłem zbyt energicznie tematu.
Szkoda, bo tak jak w przypadku "podchodzimy" a nie "odchodzimy" - mam rację.
W tym układzie nie pierwsza wizyta Kaczyńskiego w Tbilisy jest kluczem do katastrofy, ale druga.
A jak mówi polskie przysłowie - "kto ma rację, ten stawia kolację" (przysłowie absolutnie bezsensowne) więc przystępuję do sporządzenia skromnej kolacji
Поделиться9082010-09-25 11:56:04
Tezą, że w stenogramie jest pomyłka i załoga nie "odchodzi" a "podchodzi" wystąpiłem na Forum Smoleńskim
http://forum.smolensk.ws/viewtopic.php? … tart=29423 12 июн 2010, 16:16 (uściśliłem w kilku kolejnych)
przetłumaczyła mona w poście
http://forum.smolensk.ws/viewtopic.php? … tart=29451 12 июн 2010, 17:17 (też kilka kolejne)
Kwestia ta jest absolutnie zasadnicza, i tędy powinna iść logika "obrony" lotniska a nie na jałowej dyskusji nad kuriozalną tezą prokuratury.
Поделиться9092010-09-25 12:32:53
правда Индooр powiedz jakie zioło wąchasz bo efekty są niesamowite......chętnie bym spróbował,żeby mieć takie wizje
Поделиться9102010-09-25 14:57:03
Ju_G! Czy gdzieś wcześniej gdzieś była mowa o interpretacji słów II pilota jako "podchodzimy"? (Oczywiście poza forum smoleńskim).
правда Indoor, przepraszam, że nie odpowiedziałem od razu, ale nie słyszałem o problemie od- pod- poza twoimi wypowiedziami na SF a teraz Seremeta. Tylko nie wiem, co piloci mówią w momencie podjęcia decyzji: "lądujemy", "siadamy", "podchodzimy'?
Поделиться9112010-09-25 14:58:34
szakal, powiedz jakie mleko pijesz, że we wszystkim Rosjan obwiniasz?
Поделиться9122010-09-25 15:10:39
Надо што бы вина лешала на России, и пока не будет такого заключения все другие заключения будут неправильные для Шакала.
мне кажется, что просто шакал находится в информационном поле не позволяющем ему здраво смотреть на очевидное
Поделиться9132010-09-25 15:13:18
co piloci mówią w momencie podjęcia decyzji: "lądujemy", "siadamy", "podchodzimy'?
Piloci mają to do siebie, że ni mówią "siadamy" tylko siadają.
A jak już mówią, że "siadamy" to siadają.
Co do "podchodzimy" to jest kilka rozsądnych wyjaśnień na Forum Smoleńskim:
podchodzimy do dolnej granicy chmur,
podchodzimy do lądowania
przy czym "podejść do lądowania" to jest jedno z podstawowych znaczeń słowa "podejść" wedle słownika. I dla mnie to znaczenie był znane przed wypadkiem.
Co do "odchodzić" to słowo to znaczy oddalać się od jakiegoś miejsca, zrywać związek z kimś, opuszczać kogoś ewentualnie umierać, ale że oznacza to również przerywania procesu lądowania, o tym usłyszałem dopiero od tłumaczących znaczenie stenogramu pilotów.
Поделиться9142010-09-25 15:19:40
Piloci mają to do siebie, że ni mówią "siadamy" tylko siadają
Да, сразу же после того, как запросят у РП разрешение на посадку.
Поделиться9152010-09-25 15:37:58
Да, сразу же после того, как запросят у РП разрешение на посадку.
Diagnoza! Stenogram jednoznacznie wskazuje na to, że poczynania załogi w najmniejszym stopniu zależały od tego co im kontroler mówi ze swojej budki.
Kilka jeszcze innych, o wiele bardziej kompromitujących załogę rzeczy też wynika ze stenogramu jeśli umie się czytać. Oczywiście wszystkie te teorie mogą być negatywnie zweryfikowane przez dane gdy się je publikuje.
Póki co z samego stenogramu jasno wynika, że dla załogi był to lot bojowy a obsługa lotniska była traktowana nie jako partner podczas ryzykownego manewru, a jako nieprzyjaciel, którego trzeba wprowadzić w błąd. Tylko i wyłącznie taka interpretacja nadaje sens i logikę poczynaniom i wypowiedziom załogi.
Поделиться9162010-09-25 15:44:20
правда Indoor, nadinterpretujesz.
1. Nie czytaliśmy całego stenogramu.
2. Nie mamy pojęcia co było wykonywane w ogóle w kabinie pilotów podczas wypowiadania przez nich zarejestrowanych słów.
3. Nie widzieliśmy literki M lub C w papierach, żeby się w ogóle wypowiadać o kwalifikacji lotu.
Można sobie dowolnie interpretować, zależy tylko w jakim miejscu to się robi.
Отредактировано diagnoza (2010-09-25 15:46:04)
Поделиться9172010-09-25 16:05:55
Można sobie dowolnie interpretować, zależy tylko w jakim miejscu to się robi.
Nie można dowolnie interpretować. To znaczy można, jako że mówić można wszystko.
Stenogram zawiera kilka takich miejsc, których logicznie interpretować nie można.
Wszystkie te "nielogiczności" znikną nagle, jeśli przyjmuje się, że załoga zamierzała oszukać personel lotniska.
Oczywiście można przyjąć, że II pilot powiedział "odchodzimy" i narysować 500 kilometrów wykresów i napisać kilka tysięcy stron analiz, po który za każdym razem autorzy zadają sobie pytanie, od którego zaczęli : "Dobrze, ale dlaczego się samolot rozbił?"
Поделиться9182010-09-25 16:29:17
Stenogram zawiera kilka takich miejsc, których logicznie interpretować nie można.
Stenogram (i nie tylko on) zawiera tyle białych plam, że logika może spać spokojnie...
Ale cieszę się, że dla Ciebie już wszystko jest jasne.
Поделиться9192010-09-25 16:54:21
Stenogram (i nie tylko on) zawiera tyle białych plam, że logika może spać spokojnie...
Co do stenogramu to białe plamy można próbować usunąć przyjmując pewne tezy jako założenia.
Jeśli białe plamy przy takich założeniach znikną, można uznać to za dowód tychże tez. Oczywiście przy pewnym stanie wiedzy. W miarę pojawienia nowych informacji można albo te informacje odrzucać jako próbę manipulacji, albo też tezy weryfikować.
Co do innych białych plam - zależy po czym one zostały.
Поделиться9202010-09-25 17:08:57
szakal, powiedz jakie mleko pijesz, że we wszystkim Rosjan obwiniasz?
Łаciate 2% и не во всём только в том ,что как заинтересованная сторона в конкретных результатах расследования, не могут провeсти его объективно.И это подтверждается на протяжении нескольких месяцев от катастрофы. Nикто кроме Россиян не знает многих важных элементов произшествия ,а следствие ведут к заранее поставленной тезе что виноват экипаж.С помощью СМИ провелась кампания дезинформации что экипаж по русски говорить не умеет,что они неопытные,что не умеют летать ,что их чуть не насиловали чтоб они в слепую сажались,про туман какой он был как медсёстры говорили что даже туфлей своих не видели такой был.А ведь на ролике you tube мы видели какой он был.....сразу после катастрофы .На основании частичных и неполных информаций все уже знают что виноваты пилоты ,при том что касается аэродрома,контролёров ,и их участия в трагедии ...совершенно секретно....чтож .....не тот выигрывает кто голосует ,только тот кто голоса считает
Поделиться9212010-09-25 17:54:24
Тогда объясни - почему нельзя было повернуться к Смоленску задом к Варшаве передом?
Поделиться9222010-09-25 18:05:56
Тогда объясни - почему нельзя было повернуться к Смоленску задом к Варшаве передом?
потому что самолёты обычно хвост имеют сзади ...а они в Смоленск leteli
Поделиться9232010-09-25 18:30:20
С помощью СМИ провелась кампания дезинформации
эту фразу можно продолжить и без участия российских СМИ
Поделиться9242010-09-25 18:41:10
потому что самолёты обычно хвост имеют сзади ...а они в Смоленск leteli
Зачем летели?
Поделиться9252010-09-25 18:57:09
эту фразу можно продолжить и без участия российских СМИ
но это для хода следствия не имеет никакого значения,tak как Полъша может только приглядываться тому что ей дадут посмотреть ,МАК напишет свою версию( мы ещё не знаем какую )и Поляки могут пожауйста высказать своё мнение.Такой он Межгосударственный Авиационный Комитет
который " вместе" с Польшей проводить расследование
Поделиться9262010-09-25 18:59:20
Поляки могут пожауйста высказать своё мнение.
так что случилось? следствие с Польшей чем-то не поделилось?
Поделиться9272010-09-25 19:10:32
так что случилось? следствие с Польшей чем-то не поделилось?
если я цирк захочу посмотреть ..знаю куда идти ,кому ето нужно
Поделиться9282010-09-25 19:32:15
если я цирк захочу посмотреть ..знаю куда идти ,кому ето нужно
я так и не понял в чем претензия
Поделиться9292010-09-25 20:14:18
я так и не понял в чем претензия
значит уже не поймёшь
Поделиться9302010-09-25 21:15:02
значит уже не поймёшь
значит и понимать не чего